Waterrovers - eBook

$4.99$4.99
Digital delivery to your
or Kobo eReader
<p>Lenya heeft weinig last van het gebrek aan water in de stad. Ze heeft geen dorst en hoeft nooit te bedelen voor een slok water. Ze kan zich zelfs elke dag douchen. Op een dag wordt er een overval gepleegd op de watertank van hun wijk. Tot haar schrik ontdekt ze dat haar beste vriend een van de overvallers is. Moet Lenya hem nu volgen om mee te helpen met nieuwe overvallen op andere watertanks? Moet ze meehelpen het water naar de armen te brengen? En is dat niet erg gevaarlijk?</p> <p>Deze milieuthriller in de trant van 'Gifschip Osaka', speelt in de nabije toekomst als water schaars en onbetaalbaar is geworden. In het oververhitte Nederland is het verschil tussen arm en rijk groter dan ooit. Hoofdfiguur Lenya woont in een luxe woonwijk, maar kiest na een actie van een terreurgroep, die water rooft voor de armen, partij voor hun idealen. Haar aandeel in de strijd voert tot een climax op een ijseiland in de Oceaan. De karaktertekening blijft wat vlak, de ontknoping is niet de meest originele, maar het decor wordt raak en filmisch neergezet. De auteur hanteert een soepele, toegankelijke stijl, de spanningsboog is aardig en de toekomstige wereld wordt op een consequente manier uitgetekend, met een innerlijke logica die dit genre nodig heeft. Als toekomstverhaal biedt het tussen de lijnen ook wat maatschappijkritische denkstof.</p>

About This Item

We aim to show you accurate product information. Manufacturers, suppliers and others provide what you see here, and we have not verified it.

Lenya heeft weinig last van het gebrek aan water in de stad. Ze heeft geen dorst en hoeft nooit te bedelen voor een slok water. Ze kan zich zelfs elke dag douchen. Op een dag wordt er een overval gepleegd op de watertank van hun wijk. Tot haar schrik ontdekt ze dat haar beste vriend een van de overvallers is. Moet Lenya hem nu volgen om mee te helpen met nieuwe overvallen op andere watertanks? Moet ze meehelpen het water naar de armen te brengen? En is dat niet erg gevaarlijk?

Deze milieuthriller in de trant van 'Gifschip Osaka', speelt in de nabije toekomst als water schaars en onbetaalbaar is geworden. In het oververhitte Nederland is het verschil tussen arm en rijk groter dan ooit. Hoofdfiguur Lenya woont in een luxe woonwijk, maar kiest na een actie van een terreurgroep, die water rooft voor de armen, partij voor hun idealen. Haar aandeel in de strijd voert tot een climax op een ijseiland in de Oceaan. De karaktertekening blijft wat vlak, de ontknoping is niet de meest originele, maar het decor wordt raak en filmisch neergezet. De auteur hanteert een soepele, toegankelijke stijl, de spanningsboog is aardig en de toekomstige wereld wordt op een consequente manier uitgetekend, met een innerlijke logica die dit genre nodig heeft. Als toekomstverhaal biedt het tussen de lijnen ook wat maatschappijkritische denkstof.

Waterrovers - eBook

Specifications

Read This On
Android,Ereader,Desktop,IOS,Windows
Is Downloadable Content Available
Y
Digital Reader Format
Epub (No)
Language
nl
Series Title
Ziltpunk
Publisher
Kobo
Author
Tais Teng
ISBN-13
9781301164189
ISBN-10
1301164186

Customer Reviews

Be the first to review this item!

Customer Q&A

Get specific details about this product from customers who own it.

Policies & Plans

Pricing policy

About our prices
We're committed to providing low prices every day, on everything. So if you find a current lower price from an online retailer on an identical, in-stock product, tell us and we'll match it. See more details atOnline Price Match.